15-11-13

Water & vuur - Arm & rijk.

 

 

 

Gisterenavond ...


zaten we samen met 112 andere personen in het Parkhotel te genieten van een culinaire causerie,


1, week van de smaak, de panne, kaarten.JPG


door Nick Trachet, met als degustatiemenu ...* taraaaaa ... *


* Een pastei van haas uit de Moeren 


  met kweeperengelei en brioche brood ...

 

1, voorgerecht, haas, pate, 2.JPG


Daarna kregen we  * gemarineerde wijtingfilets

     

                              bavarois van bloemkool en haringkaviaar ...


1, week van de smaak, vis.JPG


Deze beide gerechten werden door chef kok - Steve Demuynck van Hotel Cajou klaargemaakt. Toen toonde  chef - kok 


van het Parkhotel, John, zijn kunsten en kregen we *  Sint - Jacobsnootjes met gestoofd witloof en een sausje


met balsamico op ons bord.


1, week van de smaak, hoofdgerecht.JPG


en tenslotte maakte Steve van Hotel Cajou het dessert en dat was een *  Moelleux van Belgische chocolade,


 huisgemaakt vanille-ijs  en een coulis van rode vruchten ...


1, dessert.JPG


Dit alles met de aangepaste dranken natuurlijk ... :-)


Ook deze Week van de smaak ...

 

Menu, week van de smaak, 2013 water en vuur arm en rijk.JPG


... heeft ons weer lékker gesmaakt. Water en Vuur, Arm en Rijk ... 


daarmee werd gisteren perfect aangetoond dat tegenstrijdige dingen heel goed samengaan in gerechten ... 


week van de smaak,de panne,degustatiemenu,culinaire causerie

week van de smaak,de panne,degustatiemenu,culinaire causerie

week van de smaak,de panne,degustatiemenu,culinaire causerie

week van de smaak,de panne,degustatiemenu,culinaire causerie



Bravo  ... :-) !








Commentaren

dat heb je ons hier "smakelijk" voorgeschoteld...Klaverke..

en viel de causerie ook mee ?

prettige dag

Gepost door: willy | 15-11-13

Reageren op dit commentaar

Ja zeker Willy, dat was een gezellig gekeuvel tussen de gerechten door en natuurlijk weer wat bijgeleerd ook ... :-)

Gepost door: Klaverke | 15-11-13

Die causerie zou ik aan me laten voorbijgaan. Voor dat degustatiemenu zou ik echter met plezier mes en vork in stelling brengen.

Gepost door: Benjamín | 15-11-13

Reageren op dit commentaar

:-) Denk je, die causerie bracht af en toe de zaal serieus aan het lachen, en zodoende hadden de chefs wat extra tijd om te koken en wij konden wat langer van de aangepaste dranken genieten ... ;-) Goed hé ... :-)

Gepost door: Klaverke | 15-11-13

Dat is een smakelijk en afwisselende culinaire causerie, ze hebben zich van hun beste kant laten zien. Hans

Gepost door: Hans | 15-11-13

Reageren op dit commentaar

dat ziet er niet slecht uit :-)

Gepost door: fotorantje | 15-11-13

Reageren op dit commentaar

Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
Het programma is beluisteren op de weblog http://logbankje.nl

Gepost door: Hans | 15-11-13

Reageren op dit commentaar

Stop - stop ... ik krijg het goestingswater niet meer doorgeslikt, het loopt al over mijn keyboard.

Gepost door: Gidsjoris | 15-11-13

Reageren op dit commentaar

Proficiat,klavertje dit vond ik bij skynetblogs
Meest bekeken blogs
1.atouchofrose
2.klaverke
3.yves-lambrechts
4.gwy
5.vbso-klpe6

Gepost door: liliwens | 15-11-13

Reageren op dit commentaar

Je zou je voor minder verplaatsen, Klaverke !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 15-11-13

Reageren op dit commentaar

Proficiat klaverke,dat vond ik bij skynetblogs.be Alle blogs per categorie: dagboeken
Meest bekeken blogs:
1.atouchofrose
2.klaverke
3.yves-lambrechts
4.gwy
5.vbso-klpe6

Gepost door: liliwens | 15-11-13

Reageren op dit commentaar

mijn smaakpapillen zouden nu zo graag willen proeven

Gepost door: merel | 15-11-13

Reageren op dit commentaar

Mooie fotos.leuk omschreven.een dinner om bij te watertanden. Fijn weekend

Gepost door: vertelmenneke | 16-11-13

Reageren op dit commentaar

Ziet er overheerlijk uit! Wat kan jij mooie foto's nemen van de gerechten, als ik dat probeer ziet het er nooit zo smakelijk uit als het is.

Gepost door: bea | 16-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.